Gratis verzending boven de 99,-

Binnen 24 uur verstuurd

Binnen 30 dagen gratis retour

Betaal in 3 termijnen

Hoe werken Happy Naps · May 24, 2022

Wat als mijn kindje (luier) uitslag heeft?

Allereerst wil ik zeggen dat ik geen dokter ben en dat je het beste langs de dokter kan gaan voor advies als de uitslag niet snel minder wordt.

Uit onderzoek blijkt dat een natte nappy geen oorzaak is van luieruitslag, maar het niet tijdig verschonen wel gevolgen kan hebben. Luieruitslag ontstaat namelijk als oude urine in contact komt met poepbacteriën. Om die reden is het belangrijk de nappy zo snel mogelijk te verschonen als er een poepie gedaan is en om de gehele billetjes nauwkeurig schoon te vegen. Stinken de nappies onwijs? Dan kan de oorzaak van de uitslag te maken hebben met vuil-opbouw in de nappy. Volg de was instructies nauw om dit te voorkomen en neem contact met ons als je hulp nodig hebt bij het opfrissen van de nappies.

Veel kindjes zijn extra gevoelig voor uitslag bij doorkomende tandjes, omdat ze in die tijd te maken krijgen met nieuw voedsel waar ze niet altijd even goed tegen kunnen. Het kan ook zijn dat je kindje niet tegen het wasmiddel kan dat je gebruikt (of gevoelig is voor de blauwe biotex), het te warm heeft, of last heeft van een schimmelinfectie. Als je geen idee hebt waar de uitslag vandaan komt, neem dan contact op met je dokter om erachter te komen waar het aan kan liggen en verschoon je kindje in deze periode wat vaker.

Gebruik crèmes (bijvoorbeeld kokosolie) alleen bij een pasgeboren kindje of bij het doorkomen van de tandjes en gebruik altijd een inlegvel als je een crème op de billetjes aanbrengt om de nappy te beschermen.

Dankzij de herbruikbare bamboe doekjes kan je zelf bepalen wat de huid van je kindje opneemt. Wij zweren bij dit fijne, pure recept dat de billetjes goed verzorgt. Het is het zeker waard om dit recept een kans te geven als je kindje rode billetjes heeft.Plaats een zakje kamillethee in een bakje, doe daar kokendheet water bij en laat afkoelen

  • Eenmaal afgekoeld, haal het thee zakje eruit en voeg 1 eetlepel olijfolie toe
  • Voeg twee druppels lavendel of tea tree etherische olie toe (alleen als je kindje ouder is dan 3 maanden en test altijd even op een klein stukje huid voor gebruik)
  • Meng alles goed, doop de bamboe doekjes in het mengsel en wring ze uit als ze te nat zijn

 

Naakt zijn doet ons nog altijd het allerbeste, dus laat je kindje vooral bloot rondlopen wanneer dit mogelijk is. Was de nappies alleen op 60 graden als dit echt nodig is. Houd in gedachte dat de kwaliteit van de nappies erg achteruitgaat als dit met regelmaat gedaan wordt.

Download ons E-book

Alles wat je wilt weten voor het gebruik van onze nappies voor je kleine wondertje