Gratis verzending boven de 99,-

Binnen 24 uur verstuurd

Binnen 30 dagen gratis retour

Betaal in 3 termijnen

Wasvoorschriften · mei 24, 2022

Welke wasmiddelen kan ik het beste gebruiken?

Wij houden er van alles zo natuurvriendelijk mogelijk te doen, maar als het aankomt op het wassen van je Happy Naps dan raden we een zelfgemaakt wasmiddel toch af. Het zal hoogstwaarschijnlijk niet sterk genoeg zijn om de nappies goed schoon te krijgen.

Gebruik liever geen vloeibaar wasmiddel, maar een waspoeder voor de gekleurde was met oppervlakte actieve stoffen; waar geen bleekmiddelen, optische witmakers, wasverzachter of vlekverwijderaar in zit en eentje die minder dan 5% zeep bevat.

Biotop, Klok Kleur, Ulrich Naturlich, Le Chat Sensitive en Ariel Sensitive zijn goede merken om te overwegen. Voeg als je blieft niets anders (zoals wasverzachter, azijn o.i.d.) toe aan je was of neem alvorens contact met ons op.

Voor de koude voorwas gebruik je naast waspoeder ook een beetje Blauwe Biotex. Meestal is de totale hoeveelheid de helft van de hoeveelheid wasmiddel dat je gebruikt voor de hoofdwas; oftwel  voor de voorwas gebruik je 1/4 waspoeder en 1/4 Blauwe Biotex van de hoeveelheid die je gebruikt voor de hoofdwas.

De juiste dosering is van groot belang. Gezien de dosering afhangt van je waterhardheid, grote van je wasmachine en wasmiddel dat je gebruikt, kan je dit het beste zelf eenmalig goed uitzoeken. Volg de verpakking van je wasmiddel en doseer voor de zwaar bevuilde was. Weeg het eenmalig af op een keukenweegschaal en zet een streepje op het bekertje, zodat je voortaan heel gemakkelijk en nauwkeurig de dosering kan bepalen.

 

Om ammoniak opbouw te voorkomen raden we aan het waspoeder direct in de trommel te doen en géén waterbesparend programma te kiezen. Als er zeepresten in de trommel achterblijven, was de nappies en inleggers dan nog eens na zonder wasmiddel en pas de dosering de volgende keer iets aan. Als er wasmiddel achter blijft in de nappies gaan ze minder goed absorberen, en dat kunnen we beter voorkomen.

Download ons E-book

Alles wat je wilt weten voor het gebruik van onze nappies voor je kleine wondertje