Gratis verzending boven de 99,-

Binnen 24 uur verstuurd

Binnen 30 dagen gratis retour

Betaal in 3 termijnen

Wasvoorschriften · mei 24, 2022

Hoe was ik mijn Happy Naps

Een vraag waarvan veel ouders bang zijn voor het antwoord. Gelukkig kan ik je vertellen dat het helemaal niet zo een vervelend werkje is en dat het ook zeker niet vies hoeft te zijn.

Als je nog borstvoeding geeft, dan heeft je kindje waterige poep, wat betekent dat de nappies direct de wasmachine in kunnen. Mocht je kindje al wat groter zijn, dan is het belangrijk dat het drolletje van de nappy af het toilet in getikt wordt. In dit geval zijn onze bio-afbreekbare inlegvellen ideaal, deze vangen de poep op en kunnen gewoon bij het afval gedaan worden. Zo blijven je handen schoon en geurtjes uit de luieremmer 🙂

Stap 1

Als er alleen een plasje gedaan is dan kan de nappy (met inlegvel en al) direct in de luieremmer gedaan worden. Laat je nappies niet in water weken en bewaar je nappies het liefst in een open emmer met wetbag. Eventueel kan je een doek in wat water met een etherische olie dippen, uitwringen en over de luieremmer plaatsen om het aangenamer te laten ruiken.

Stap 2

Duw de nappies uit de wetbag de wasmachine in om schone handen te behouden. Draai een korte was op koude temperatuur (spoelen & centrifugeren) met een beetje waspoeder en blauwe Biotex. Zorg ervoor dat het water volledig wegloopt voordat je aan de hoofdwas begint. Mocht je onvoldoende was hebben voor een lange was, bewaar je half- schone nappies dan nog even totdat je genoeg was verzameld hebt.

Stap 3

Haal nu de inleggers uit de nappies. De hoofdwas draai je op 40, soms 60 graden, 1000-1200 toeren en moet minimaal twee uur duren. Als je de nappies op eco-stand wast kunnen ze na verloop van tijd gaan stinken, dus zorg ervoor dat er genoeg water gebruikt wordt. Vul de was aan met handdoeken, ondergoed, sokken en babykleding tot de trommel ongeveer driekwart vol zit om te zorgen voor voldoende wrijving (pas op met scherpe items). De nappies zijn perfect schoon als ze geurloos uit de was komen. Wees ervan bewust dat de nappies mogelijk na verloop van tijd gaan stinken als het wasmiddel een lange tijd verkeerd gedoseerd wordt.

Stap 4

De nappies mogen níet in de droger, maar gelukkig drogen ze in no-time! Hang de nappies uit over twee lijntjes, zodat de elastieken niet uitrekken. Leg de nappies nooit op de verwarming en hang alleen de binnenkant van de nappy nat in de zon om beschadiging te voorkomen. Inleggers en billendoekjes mogen in de droger op gemiddelde temperatuur gedroogd worden. Door een droge handdoek in de droger te doen wordt de was nog sneller droog. Stretch de inleggers uit zodra ze uit de was komen om ervoor te zorgen dat ze hun formaat behouden.

Als je Happy Naps ook ’s nachts gebruikt, dan zal je merken dat deze wat meer stinken dan de nappies van overdag. Was de nappy even met de hand voordat je deze toevoegt aan de luieremmer of draai vast een korte was samen met de nappies van de dag ervoor.

Bewaar vieze nappies niet langer dan twee dagen in de luieremmer.

Download ons E-book

Alles wat je wilt weten voor het gebruik van onze nappies voor je kleine wondertje