Gratis verzending boven de 99,-

Binnen 24 uur verstuurd

Binnen 30 dagen gratis retour

Betaal in 3 termijnen

De voordelen · mei 19, 2022

Beter voor je portemonnee

Kosten zijn natuurlijk een belangrijke factor als het gaat om het kiezen van babyproducten. Dus hebben wij de rekenmachine erbij gepakt om het prijsverschil tussen wegwerpluiers en wasbare luiers uit te zoeken. Happy Naps bespaart je honderden euro’s over de loop van de jaren!

Een baby draagt ongeveer zeven luiers per dag en 2555 luiers in alleen het eerste levensjaar. In het tweede levensjaar worden het gemiddeld vijf luiers per dag en 1825 luiers in een jaar en in het derde jaar dragen kindjes gemiddeld vier luiers per dag en 1460 luiers in een jaar. Dit betekent dat je met de goedkoopste wegwerpluiers uitkomt op een bedrag van minimaal €1056.

Een Happy Naps fulltime pakket kost €549 en met een juist onderhoud kan je daar zeker drie jaar lang mee vooruit. Het is een eenmalige investering waardoor je uiteindelijk minimaal €507 bespaart per kindje. Mocht je meer kindjes wensen dan kan loopt het voordeel alleen maar op. Wist je dat sommige gemeentes een subsidie verstrekken voor wasbare luiers waardoor je nog meer geld kan besparen!?

Wasbare luiers komen met extra water kosten, maar besparen je benzine kosten voor het rijden naar de winkel 😉 Toch hebben we ook de kosten voor de extra wasjes op een rijtje gezet.

Gemiddeld kost een wasje op 40 graden €0,95 (inclusief elektriciteit, water, wasmiddel en afschrijvingskosten van de machine). Door vieze babykleertjes en handdoeken toe te voegen aan de hoofdwas, zal je niet meer dan 2 extra wasjes per week draaien in het eerste jaar en niet meer dan 1 extra wasje per week in het tweede jaar.

Meestal zijn kindjes die wasbaar luieren allang zindelijk voordat ze drie jaar oud zijn, maar in het “slechtste” geval zal er €197,60 extra uitgegeven worden aan was kosten.

Wist je dat er een hoop mensen zijn die interesse hebben in jouw tweedehands nappies? Maak iemand anders, jezelf en Mother Nature happy en geef je nappies een tweede leven wanneer jouw kindje zindelijk is en de nappies niet meer gebruikt worden 🙂

Hoewel de uitgave eenmalig groter is, bespaar je een hoop geld door te kiezen voor wasbare luiers. Ook bij het gedeeltelijk gebruiken van Happy Naps (en gedeeltelijk wegwerpluiers), zal je geld en heel veel afval besparen.

Extra kosten:

Jaar 1: €0,95 x 2 x 52 weken = €98,80

Jaar 2: €0,95 x 52 weken = €49,40

Jaar 3: €0,95 x 52 weken = €49,40

Totaal = €197,60 extra was kosten voor drie jaar

Download ons E-book

Alles wat je wilt weten voor het gebruik van onze nappies voor je kleine wondertje